אם יש דבר אחד עליו אנחנו כולנו יכולים להסכים הוא שאיש לא יכול לדעת מה בדיוק צופן לנו העתיד. אנחנו רגילים לשמוע מונחים כמו ‘פוליסת ביטוח’ בחיי היום, יום שלנו. אבל אם נחשוב על זה, מדובר על סוג של ‘נס’. התפקיד של פוליסת ביטוח הוא להבטיח כי אם נגיע למצב בו לא נוכל לדאוג לעצמנו מכל סיבה שהיא, תהיה חברת ביטוח אשר תשלם עבורינו במידת הצורך. במאמר הבא אנחנו רוצים לגעת בתחום ספציפי בתוך העולם של כיסוי ביטוחי. נדבר בהרחבה על סיעוד, למי זה רלוונטי ומתי נכון להתחיל לבטח את עצמנו ליום שחור. מתחילים עכשיו.
מי יכול להפוך חולה סיעודי כך פתאום
רגע לפני שנוכל לדבר על החוק ולהסביר איך הפוליסה מעניקה לנו שקט נפשי, אנחנו צריכים להבין מה המשמעות של להיות אדם חולה סיעודי. המונח הזה, ‘חולה סיעודי’, מתייחס לאנשים שלמעשה לא יכולים לדאוג לעצמם בפעולות בסיסיות. כלומר, אנחנו מדברים על מי שצריכים עזרה בבית ובמקום העבודה כדי ללכת, לאכול, לעשות צרכים, להתלבש או להתפשט, לשכב ולעמוד. כמובן, יש מי שמתקשים רק בחלק מהדברים הללו ולכן, חוק ביטוח סיעודי למעשה קובע כי מי שעומד בשלושה מתוך שישה מהקריטריונים הללו נחשב סיעודי על פי הביטוח הלאומי. כמובן, במידה ואותו אדם שילם כל חייו עבור ביטוח סיעודי מקיף, הרי שחברת הביטוח מחוייבת לספק לו את המענה לו התחייבה במעמד החתימה על הפוליסה.
כמה מילים על החוק ומה הוא אומר
ב1986- נחקק חוק ביטוח סיעודי. המטרה הייתה לספק רשת ביטחון למי שהפכו סיעודיים ולא יכולים לטפל בעצמם בכוחות עצמם. ההוצאה לפועל של החוק היא דרך הביטוח הלאומי. אשר שם מחליטים למעשה את מי להגדיר סיעודי ומה תהיה גובה הקצבה החודשית שלו. הוועדה בביטוח לאומי לוקחת בחשבון את כל הפרמטרים. הרבה פעמים ריבוי פרמטרים, למשל, מגבלות בתנועה בשילוב עם דמנציה, אלו יובילו את חברי הוועדה לקבוע גובה קצבה גבוה יותר בהתאם לצרכים של אותו אזרח.
חוק ביטוח סיעודי הוא אמנם חשוב, אבל אנחנו צריכים לקחת בחשבון כי בדרך כלל הקצבה החודשית לא מספיקה באמת. היא נותנת משהו, אבל כיוון שחולה סיעודי צריך מענה רחב בהרבה הרי שכאן נכנסות לתמונה חברות הביטוח. אותן חברות מגיעות כדי למלא את החסר. מי שישלם ביטוח סיעודי מקיף על פניו, במידה והגיע למצב סיעודי, לא ימצא את עצמו מסתמך רק על עזרה מהמדינה. אלא, יקבל מענה נוסף בהתאם למה ששילם עבורו כל חייו.
האם יש גיל בו כדאי להתחיל לשלם ביטוח סעודי?
כאן אנחנו יכולים להגיד בפה מלא כי התשובה שלילית. כלומר, כדאי ליהנות מפוליסה של ביטוח סיעודי מוקדם ככל הניתן. הרי כאמור, אנחנו לא יכולים לצפות את המחר. אנחנו לא יודעים האם ניקלע לתאונת דרכים, האם יקרה לנו משהו במקום העבודה, האם נמצא את עצמנו במפתיע במצב בו אנחנו לא יכולים לטפל בעצמנו וכן הלאה. הרי גם אנשים צעירים יכולים למצוא את עצמם מוגבלים באופן כזה או אחר וטוב לחתום על ביטוח סעודי מראש כדי לא להגיע לסיטואציה הזו כאשר אתם מרגישים חסרי אונים באופן כזה או אחר.
אגב, במידה ואתם צריכים עזרה בחתימה על הפוליסה או אם אתם מחפשים מענה דווקא כי חתמתם ואתם לא מקבלים את המגיע לכם, אתם תמיד יכולים לפנות לאנשי מקצוע שיעזרו לכם לעבור את המשוכה הזו בצורה הטובה ביותר.