Site icon מקומונט גבעת שמואל

אושרה תכנית המתאר התכנונית לגבעת שמואל. במרכז התוכנית: הגדלת העיר הלמעלה מ-50%

הוועדה המחוזית מרכז החליטה לאשר למתן תוקף את תוכנית מתאר לגבעת שמואל. התוכנית כוללת תוספת של כ-5,600 יחידות דיור שייתנו מענה לכ-55,000 תושבים, כ-937,000 מ”ר עבור שטחי תעסוקה ומסחר וכ-485 דונם שטחים פתוחים

שלב נוסף בהליכי התכנון וגידולה הנדל”ני של גבעת שמואל עבר השבוע עם החלטה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז שבמינהל התכנון לאשר למתן תוקף את תוכנית מתאר לגבעת שמואל. מדובר בתוכנית המתווה עקרונות ומדיניות ארוכת טווח לתכנון ופיתוח העיר בשנים הבאות. התוכנית כוללת תוספת של כ-5,600 יחידות דיור שייתנו מענה ליעד אוכלוסייה של כ-55,000 תושבים, כך שבסה”כ יהיו בעיר כ-16,000 יחידות דיור. כיום מונה אוכלוסיית העיר כ-26,000 תושבים. כמו כן, התוכנית כוללת מערך שטחים עירוניים פתוחים בהיקף של כ-485 דונם ושטחי תעסוקה ומסחר בהיקף של 937,000 מ”ר.

העיר גבעת שמואל גובלת בבני ברק וברמת גן ממערב, בקרית אונו מדרום ובפתח תקווה ממזרח ומצפון. יתרונה הבולט של העיר היא הנגישות לדרכים ארציות – מדרום (471), ממערב (4), וממזרח (דרך רבין). עפ”י התוכנית העדכנית, מרכזי התעסוקה הקיימים כיום לאורך כביש 4 יורחבו, ובמזרח העיר בסמוך לדרך רבין יוקצו שטחי תעסוקה נוספים. כמו כן, התוכנית יוצרת מרכז עירוני חדש, סביב רחוב הנשיא, הכולל עירוב שימושים-מגורים, תעסוקה ומסחר, וציר מיוחד עם מוקדי תעסוקה ומסחר שמחבר בין אוניברסיטת בר אילן לאזור התעסוקה רמת סיב שבפתח תקווה.

גבעת שמואל תכפיל את אוכלוסייתה פי 1.5.צילום: מקומונט גבעת שמואל

בהיבט התחבורתי, התוכנית מציעה הקמת חיבורים חדשים לדרך רבין ממזרח ולכביש 4. בנוסף, התוכנית מתבססת על שני קווי רכבת קלה (קו אדום  שנמצא בביצוע והקו סגול – בתכנון מפורט) אשר עוברים בסמיכות ובתוך העיר, יחד עם קווי האוטובוס הרבים הקיימים והמתוכננים בתוך העיר ובמעטפת שלה.

מתכנן מחוז מרכז גיא קפלן, ציין: “התוכנית שמה דגש על חיזוק המרחב הציבור בעיר, תוך שמירה על האופי המיוחד של העיר. זאת, באמצעות הקמת רשת של שבילי הולכי רגל ואופניים, מדרכות רחבות ומוצלות לתנועה נוחה ורצופה ותוספת משמעותית של שטחים פתוחים. מדובר בתכנית עדכנית הנסמכת על תחבורה ציבורית ונותנת מענה הולם לצרכי העיר ורווחת תושביה לעשורים הבאים”.

יו”ר הוועדה המחוזית, שירה ברנד ציינה כי: “התוכנית מנצלת היטב את מיקומה הייחודי של העיר במרכז הארץ, בסמיכות לכבישים ארציים ובה יעבור קו רכבת קלה. התוכנית מבטיחה כי גבעת שמואל תשמש כעוגן כלכלי חשוב במרחב, אשר יאפשר השקעה בפיתוח איכותי והתחדשות עירונית משמעותית”.

התוכנית הינה ביוזמת הוועדה המקומית גבעת שמואל ונערכה ע”י משרד בר לוי אדריכלים ומתכנני ערים.