Site icon מקומונט גבעת שמואל

ט”ו בשבט בפתח: מתכון חגיגי לכבוד החג

ט”ו בשבט מתקרב אלינו, והחנויות מתמלאות בפירות היבשים האהובים והמזוהים עם החג. השפית סבינה ולדמן ורשת טיב טעם מנדבות מתכון חגיגי וחווית טעמים לחיך בפני עצמו של שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין.

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין

 

חומרים ל-6 מנות:

‏6 שוקי הודו

‏6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית:

‏1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים

עלים מענף רוזמרין אחד

‏1/2 כוס פיסטוקים טבעיים

‏4 משמשים אוזבקיים מיובשים

אופן ההכנה:

‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מתכון חגיגי לט”ו בשבט. צילום: דניאל לילה.

‏מכינים את המלית: טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים פיסטוקים ומשמשים ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.

‏ממלאים, צולים ומגישים: יוצרים חתך לאורך כל שוק ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם, יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.

‏ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים אותה היטב פנימה.

‏מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.

‏צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות. מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים.

 

מתכון: סבינה ולדמן