Site icon מקומונט גבעת שמואל

לבקשת הקהל, ‘הסבא המבשל’ מציג: “הסלטים שלי לשבת”!

אין כמו ארוחה עם מגוון של דברים. אני אוהב המון סוגי אוכל, מאכלים וחומרי גלם, אך הדבר שאני הכי אוהב זה הרבה צלוחיות קטנות עם סלטים מתובלים וטעימים. עד היום אני נוהג לפקוד את חברי הטוב יהודה, מרוקאי גאה, ולטעום מכל הסלטים שאשתו חנה מכינה לשבת. סלט כרוב במיונז, גזר מרוקאי, סלק, טחינה, חומוס ועוד. הסלטים האלו מזכירים לי סיפור ילדות מיוחד מאוד…

בגיל 13 עבדתי באולם אירועים די נחשב בפתח תקווה באותה תקופה. האולם היה מתאים ל-120 איש. חתונות קטנות, בריתות, ימי הולדת ועוד. יצא לי לשמוע מלקוחות המון תלונות על הסלטים.

“הסלטים לא טובים” צעק אדון אחד. “הסלטים חסרי תיבול” התלוננה אמא של אחת הכלות, תתבייש לך, זה מה שאתה מגיש?!

בעל האולם היה אדם טוב לב שהעסיק כ-12 אנשי צוות. 5 מנקים, 2 קונדיטורים, 3 טבחים, שוטף ירקות ואת שף האולם. כן ניחשתם נכון אני הייתי שוטף הירקות באולם הזה. כל פעם בעל האולם היה ניגש לשף ואומר לו תקפיד בבקשה על ההגשה, על הטעם על הכל!!!! קשה לי לעבוד ככה.

כל סוף אירוע בעל האולם היה הולך עצוב הביתה. כאב לי רציתי לעזור אבל לא ידעתי איך.

ארבעת המופלאים של הסבא המבשל. צילום: צבי אייל

ערב אחד הייתי צריך לנקות את כל הירקות, לשטוף את כל עשבי התיבול ולסדר במקררים. בתוך המקרר עלה לי רעיון…אולי אני אכין קצת סלטים אנסה לעזור.

הוצאתי מהמקרר סלקים, גזרים, אבוקדו, חומוס וטחינה והתחלתי לאלתר, לנסות דברים חדשים ולהכין את הסלטים בצורה הכי טובה שיש. תאמינו לי עבדתי 6 שעות עד השעות הקטנות של הלילה אף אחד לא ידע שנשארתי שם – לא השף ובטח לא הבעלים.

הייתי כל-כך, עייף עד שנרדמתי בישיבה על שולחן הנירוסטה. 3:45 בבוקר בעל הבית נכנס למטבח מדליק את האור רואה אותי ואומר לי: “צבי מה אתה עושה פה??? מה אתה נוגע בסחורה? מה אתה מבשל בכלל.” אמרתי לו … אבל… “לך מכאן ואל תחזור!”

יום למחרת, ב-9 בבוקר, דפיקה על הדלת. בחשש מסוים אני פותח את הדלת ורואה מולי את טוביה, בעל האולם.. מיד הוא נכנס, מבלי לבקש רשות בנימוס ומגיע עד אלי, מחבק אותי ואומר לי אתה פשוט קסם… סליחה על הצעקות. את האמת להגיד לך לא הבנתי מה אתה עושה אבל אחרי שהלכת נשארתי במטבח וטעמתי את התוצרים.

אלו הסלטים הכי טובים שאכלתי מימיי רוצה להיות אחרי סלטים באולם??

זהו סיפור ילדותי על הסלטים שהכנתי לאולם האירועים. ואני רוצה לשתף אתכם ב-4 מתכונים, קלים וטעימים:

מתכון לסלט סלק מרוקאי

מרכיבים

2 סלק בינוני

1 כף שמן

מיץ מחצי לימון

1.5 כפית כמון

1 כפית שטוחה סוכר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מבשלים את הסלק עם הקליפה עד שהוא רך. מקררים, מקלפים אותו וחותכים לקוביות קטנות

מערבבים את השמן, מיץ הלימון והתבלינים, יוצקים על הסלק ומערבבים.

מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל

מתכון לסלט גזר מרוקאי

מרכיבים:

6 גזרים בינוניים קלופים

חופן עלי כוס כוסברה קצוצים

4-5 כפות מים

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות,

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית כמון,

חצי כפית מלח,

פלפל שחור לפי הטעם,

אופן הכנה:

מניחים את הגזרים בסיר וממלאים במים מבשלים על אש בינונית עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי מסננים מהמים ומקררים מעט. חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ 1.5 ס”מ

מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה ומוסיפים כף שמן זית, שיני שום כתושות פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 6 כפות מים וכף מיץ לימון. מערבבים כדקה ומוסיפים את הגזרים ועלי הכוסברה הקצוצים. מערבבים כדקה ומורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערה מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.

 

מתכון לסלט חציל בטחינה

מרכיבים:

3 חצילים גדולים

חצי כוס טחינה גולמית

2 שן שום כתושה

5 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)

שליש כוס מים

מלח

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

מחוררים מעט את החציל עם מזלג .מחממים תנור ל230 מעלות ומניחים את החציל בשלמותו על רשת התנור  צולים את שלושת החצילים במשך 40-45 דקות עד שהם נכרכים

מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה

טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופטרוזיליה.

לאחר שהחציל מוכן, מוצאים אותו מהתנור ומקררים מעט. חוצים את החציל לאורך, מוציאים בעזרת כף את בשר החציל ומעבירים לקערה או צלחת עמוקה. קוצצים בסכין ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבבים (טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

 

מתכון לסלט אבוקדו

רכיבים:

3 ביצים קשות

2 אבוקדו בשלים

בצל סגול

רבע צ’ילי אדום חריף

5 גבעולי בצל ירוק

מיץ מלימון שלם

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

חותכים את האבוקדו, הבצל, הבצל הירוק והצ’ילי לחתיכות קטנות

עם פומפיה מגררים את הביצים

מתבלים עם מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות

 

בתיאבון ושבת שלום

נ.ב
אשמח שתצלמו לי איך יצא לכם הסלטים…